ÖNE ÇIKAN MASÖZ TERAPİSTLER

  Tüm masözleri görmek için tıkla  

Bitki özlerinden elde edilmimş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici bir özelliğe sahip bir masajdır.

Bu masajda oluşan etki hem yapılan temas hem de uygulanan yağın kimyasal özelliği ile olmaktadır. Farkı amaçlar için elde edilmiş yağlar masaj yağları ile belli oranlarda karıştırılarak uygulanmaktadır. Özyağlarla (esansiyel yağlar) yapılan masaj, deri yüzeyini daha çok ısıtır ve yoğun kas, eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarına çok faydalı olur.

Aromatik özyağların keyifli kokusu, duygusal kaynaklı fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkilidir. Özyağlarla nefes rahatlatılabilir,
sakinleşme ve yavaşlama ile kişi kendini daha iyi hissedebilir. Aromaterapi, masajla maksimum iyileştirme özelliği sağlar. Beynimiz, koku ve dokunma gibi farklı kaynaklardan farklı sinyallerle sürekli iyi yönde uyarılır. Kişi kendine bakıldığı ve şımartıldığı duygusuyla rahatlar, dinlenir, arınır ve denge bulur.

Aromaterapi masajının kökeni

Aromaterapi, bitkisel Aroma yağları ile terapi uygulama yöntemidir. Aromaterapi’de kullanılan yağlar, bitkilerin kök, çiçek, yaprak vs bölümlerinden elde edilen saf uçucu yağlardır. Aromaterapi çok eskiye dayanan bir tedavi yöntemidir. Köklerini Hindistan ve Çin uygarlıklarında görebiliriz.

Mısırlılar ise aroma yağlarını mumyalamada ve ayinlerde kullanmışlardır. Aromaterapi daha sonra Mısır’dan Yunan uygarlığına geçmiş, oradan da bütün dünyaya yayılmıştır. Eski zamanlarda aromaterapi bir koruyucu hekimlik sistemi idi. Ama dünyada ilaç sanayii başlayınca ve hazır ucuz ilaç elde edilince, zahmetli olan bu işlemden zamanla vazgeçilmiş ve aromaterapi gündemden kaybolmuştur.

Aramoterapi’de kullanılan yaglar

Avokado yağı, Buğday yağı, Kabak çekirdeği yağı, Ay çiçeği yağı, Ceviz yağı, Çuha çiçeği yağı, Kayısı yağı, Bergamot yağı, Gül yağı, Ada çayı yağı, Lavanta yağı, Mercan köşk yağı,
Fındık yağı, Hindistan cevizi yağı, Jojoba yağı, Tatlı badem yağı, Soya yağı, Susam yağı, Zeytin yağı, Biberiye yağı Çam yağı, Kafur yağı, Papatya (chamomile) yağı, Portakal yağı,
Kekik yağı, Limon yağı, Melisa yağı, Nane yağı, Sandal ağacı yağı, Yasemin (jasmine) yağı, Ylang ylang yağı, Zencefil yağı

Aromaterapi masajının faydaları ?

  • Aromaterapi beden ve zihin dengesine yardımcı olur.
  • Konsantrasyona yardımcı olur ve uykusuzluk problemine iyi gelir.
  • Stresi azaltır ve gevşemeyi sağlar.
  • Eklem iltihaplanmalarında ve romatizma rahatsızlıklarında faydalıdır.
  • Vücudun dinç kalmasını sağlar ve ruhu canlandırır.
  • Bel ağrıları ve sırt ağrılarına iyi gelir.
  • Egzama, kaşıntı ve döküntülü deri hastalıklarında faydalıdır.
  • Regl şikayetlerinde (aşırı adet kanaması, adet sancısı ve adet kanamasının kesilmesi) gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.
  • Solunum sorunlarında (astım, alerjik astım, bronşit ve benzeri) rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Dolaşım sorunlarında (yüksek tansiyon, baş dönmesi, iç kulak sıvı dengesi ve benzeri) rahatsızlıklarda fayda sağlar.
  • Baş ağrısı ve migren ataklarında oldukça faydalı olur.
  • Spor yaralanmaları, kas ve eklem problemlerinde faydalıdır.
  • Menopoz dönemlerinde (terleme, sıkıntı, gerginlik, şişkinlik ve benzeri şikayetlerde) yararlıdır.
  • Cildin toksinlerden ve bakterilerden arınmasını sağlar ve cildi güzelleştirir.

UYARI!

Aromaterapi masajının bazı kronik rahatsızlıklar ve astım hastalarının yaptırması uygun degildir. Kullanılan yag ve aromaların herhangi birisine alerjiniz olup olmadıgını bilmeniz gerekmete.

Güzel bir yorum bırakın